Sınıf İçi Davranış Kuralları

BURSA ANADOLU ERKEK LİSESİ öğrencileri, yukarıda sıralanan okul genel kurallarına ek olarak aşağıda belirtilen sınıf davranış kurallarına da titizlikle uymak zorundadırlar.

Öğrenciler;

• Ders zili çaldığında öğretmenden önce derslikte yerlerini almış ve ders için gerekli hazırlıklarını tamamlamış olarak öğretmeni beklerler.
  • Ders sırasında sınıftan zorunlu olarak çıkmaları gerektiğinde, ders öğretmeninden izin alırlar.
  • Kullandıkları dersliğin temizlik ve düzeninden sorumludurlar.
  • Ders sırasında sınıfta hiçbir şey yiyemez ve içemezler.
  • Derste cep telefonu, mp3 çalar, ipod vb. araçlar kullanamazlar. Kullanan öğrencinin cep telefonu vb. eşyası, velisi tarafından teslim alınıncaya kadar Müdür Yardımcısı odasında tutulur. Tekrarı halinde yönetmelik gereği disiplin soruşturması başlatılır ve öğrencinin cep telefonu vb. eşyası okul kapandığında velisine teslim edilir.
  • Ders sırasında, sınıf düzenini bozacak, öğretmen ve öğrencinin dikkatini dağıtacak davranışlarda bulunamazlar. (Yüksek sesle konuşmak, söz almadan konuşmak, sınıf içinde dolaşmak vs. gibi)
ilknet